De afgelopen 15 jaar heeft Hans vele fotografie workshops gegevens, evenals het organiseren van verschillende fotoreizen en fotobewerkingscursussen. Naast docent is hij een ervaren fotograaf en naturalist in hart en nieren. Dit vormt de basis voor het geven van workshops waarbij zijn enthousiasme iedereen zal aansteken.

 workshops voor gevorderden
- groepsworkshop voor kinderen

Prive basiscursus
De prive basiscursus is voor iedereen die mooie (natuur)foto's wil leren maken. Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan het technische gedeelte van fotografie zodat u na de workshop niet meer in de automatische stand zal fotograferen.
Ook wordt aandacht besteed aan compositie, beeldopbouw en lange sluitertijden. Leren kijken vormt een belangrijk onderdeel van het maken van een goede foto. Alle creative zones van uw camera zullen aan bod komen.
Deze workshop duurt een hele dag (6-8 uur).  Samen stemmen we af waar en hoe laat we de gaan beginnen. 's Middags houden we een pauze en gaan we ergens lunchen. Tijdens de lunch evalueren we de ochtend en verfijnen we het middag programma. Aan het einde van de dag sluiten we af met een drankje en bespreken we hoe je zelf de dag hebt ervaren en hoe je vanuit het geleerde verder kunt gaan.
Data: Wanneer het u schikt
Nodig: Een spiegelreflex camera of een systeemcamera
Tijdstip: Het gehele jaar
Inschrijven: Via het contactformulier op deze website

Kosten: 175 euro
Het is ook mogelijk om deze workshop met z'n tweeen doen. De prijs is dan 125 euro pp


Prive workshops voor gevorderden
Wanneer de basis van de fotografie niet veel vragen meer oproept en u uw camera redelijk tot goed beheerst, kan ik met u gaan werken aan persoonlijke opdrachten.
Creatieve lichtbeheersing, vluchtfotografie met telelenzen en supertelelenzen, out of the box compositie's en je eigen fotografische stijl verbeteren. Tijdens deze vorm van workshops wordt u gericht gecoacht op uw persoonlijke doelen.
Van te voren bepalen we samen waar we de accenten zullen gaan leggen en welke gebieden we gaan aan doen.
Deze workshop duurt een hele dag (6-8 uur).  Samen stemmen we af waar en hoe laat we de gaan beginnen. 's Middags houden we een pauze en gaan we ergens lunchen. Tijdens de lunch evalueren we de ochtend en verfijnen we het middag programma.
Aan het einde van de dag sluiten we af met een drankje en bespreken we hoe je zelf de dag hebt ervaren en hoe je vanuit het geleerde verder kunt gaan.
Data: Wanneer het u schikt
Nodig: Een spiegelreflex camera of een systeemcamera
Tijdstip: Het gehele jaar
Inschrijven: Via het contactformulier op deze website

Kosten: 200 euro
Het is ook mogelijk om deze workshop met z'n tweeen doen. De prijs is dan 150 euro pp


Groepsworkshop voor kinderen
Een unieke mix van creativiteit en natuurbeleving, geschikt als educatieve middag voor basisschoolleerlingen, maar ook als kinderfeestje of als uitje met de sport, - of scoutingvereniging. In geval de groepsgrootte uit meer dan 14 kinderen bestaat neemt Hans zijn vriend en collega fotograaf Wisse van Heusden mee als docent. Kinderen kunnen gebruik maken van een (oude) digitale fotocamera; dure apparatuur is dus zeker niet nodig om aan het programma deel te kunnen nemen. De beleving van de natuur en het leren kijken naar de omgeving staan centraal.
Dit uitje kan het hele jaar gehouden worden, omdat ieder seizoen weer eigen mogelijkheden biedt voor het ervaren en vastleggen van de natuur. De workshop vindt plaats in een natuurgebied waarvan de locatie in onderling overleg kan worden afgestemd.
Nodig:
-          Stevige schoenen of laarzen
-          Warme kleding (liefst oude kleding want in de natuur kun je ‘vies’ worden)
-          Regenkleding
-          Digitale camera

Kosten
·         Groepsgrootte 4 – 6 kinderen: 20 euro per kind
·         Groepsgrootte 7 – 14 kinderen:15 euro per kind
·         Groepsgrootte 15 – 30 kinderen: 400 euro (voor groepen groter dan 14
          kinderen zullen Hans en Wisse samen de workshop verzorgen)·        
·         De workshop duurt ongeveer 3 tot 4 uur


Inschrijven
Via het contact formulier op deze website

Back to Top